Gezwicht

 

Ik ben gezwicht. Voor een trend. Een trend die sinds een aantal jaren de ronde doet en die ik, de eerlijkheid gebied me dit op te biechten, al van begin af aan leuk vind. Maar aangezien het een trend is heb ik geprobeerd dat te negeren, want ik houd niet zo van trends. Iedereen vind het leuk, het is op elke Instagram post te zien en na een tijdje waait het over en zit je er mee.

 

Maar in dit geval is het me blijven prikkelen. Ik heb (twee jaar geleden alweer) een dekbed gekocht van Snurk met een print van het spul er op. Dat bleek nog niet voldoende te zijn. Want een paar maanden geleden heb ik dan toch het ‘echte’ gekocht. 3 Balen + XXL breipennen.

 

Ik heb het over wol. Lontwol om precies te zijn. Waar je van die prachtige stoere plaids, kussens, kattenmandjes, collen en ik weet niet wat mee kunt breien. Enig minpunt is dat ik nog niet weet hoe te breien. Het eerste plukje lontwol dat ik beet pakte trok ik gelijk kapot. En dus staan de balen wol te wachten. Drie prachtige kleuren waar drie prachtige plaids van gebreid kunnen worden. Met de armen of met die stoere XXL breipennen, dat is althans wat Youtube me laat zien.

 

Ik denk dat ik het moet gaan proberen. Om er een plaid van te maken. In mijn directe omgeving zijn mensen die weten hoe breien werkt…. Het is tijd om te leren. WORDT VERVOLGD.

 
 
Lisette Folkertsma