Nieuw opruimperspectief

 

Heb je alle kasten opgeruimd en is je huis weer spik en span? Dan slaat inmiddels de verveling misschien wel toe… Daarom heb ik nòg een opruimtip voor je. Eéntje die je niet ziet totdat je er foto’s van maakt.

Tijdens de vele interieurworkshops die ik heb gegeven kwamen er altijd veel ‘random’ foto’s voorbij van het interieur van de deelnemers. En daar werd standaard bij gezegd; ‘Let niet op dit’ en ‘Let niet op dat….’.

Het maken van foto’s van je eigen interieur (en het laten zien van deze foto’s aan anderen) zorgt ervoor dat je zelf met andere ogen naar je eigen interieur kijkt. En vaak vallen bepaalde dingen dàn pas op. Zoals die verzameling spullen in een bepaalde hoek. Of een kast die uitpuilt. Of vensterbanken die vol staan. Of niet bij elkaar passende kussens op de bank. Of het schilderij dat altijd scheef hangt. Of die stoel met gaten. Of….

Dat noem je bedrijfsblindheid. Of beter gezegd: Interieurblindheid. Je bent blind voor je eigen interieur omdat je er aan gewend bent.

Dus heb je zin in een nieuwe klus tijdens deze Corona crisis? Maak foto’s van je interieur, analyseer de foto’s en ga aan de slag!

 
Lisette Folkertsma