Val ik in herhaling?

 

Ik maak voor elke klant een nieuw ontwerp, met nieuwe elementen, met nieuwe ideeën die helemaal passen bij de klant. Elk project is uniek of het nu een zakelijk of particulier project betreft. En elke klant is uniek in zijn of haar smaak en woonwensen, want niemand leeft, werkt of woont hetzelfde.

Maar toch moet ik bekennen dat er iets is wat ik graag herhaal. Omdat ik het altijd leuk vind. Omdat het altijd moeite kost om mijn klant ervan te overtuigen. Maar vooral omdat het ècht heel goed werkt. En omdat het plafond vaak een ondergeschoven kindje is in het interieur. Daarom.

Wat ik bedoel? Wat ik vaak adviseer? Dat is om het plafond een kleurtje te geven. Het leent zich er in bepaalde gevallen gewoon heel goed voor. Bijvoorbeeld als je een mooie balkenplafond hebt. Of als je heel veel onrust in je muren hebt (met veel deuren en ramen). Dan is het plafond dè eyecatcher. Het geeft sfeer èn balans. Niet te heftig qua kleur, maar subtiel zodat het echt een aanvulling is. De grote vraag is, zou jij het aandurven?

 
Lisette Folkertsma