Opruimwoede

 

Het is nog maar half september maar de herfst is al helemaal aan! En die staat voor mij in het teken van lekker binnen vertoeven met onze baby-dochter. Maar ik heb last van een soort post-natale nesteldrang. Kort gezegd: Opruimwoede.

 

Hoewel de opruimwoede in het voorjaar aan mij is voorbij gegaan, ben ik nu heel rigoureus ons ‘nest’ aan het opruimen. ‘Weg met die troep’ roep ik steeds. En dan gooi ik van alles weg. Snel, voordat ik me bedenk. Dat voelt heerlijk. Al is het soms even vervelend als ik dan toch iets mis en de container al vertrokken is….

 

Dat opruimen is eerlijk gezegd begonnen bij mijn kledingkast. Want de zomerkleding kan opgeborgen worden - vanwege mijn zwangerschap heb ik mijn normale zomerkleding toch al nauwelijks gedragen, laat staan aangevuld met nieuwe items - en na opruimen komt aanschaffen! Mijn kledingkast is nu netjes en een beetje kaal, dus het grote plezier van nadenken over mijn nieuwe garderobe is begonnen! Het aanschaffen van nieuwe kledingstukken moet nog, want opeens was daar de woonkamer die in mijn oog sprong. Opnieuw was mijn mantra ‘weg met die troep’ en dat is gelukt!

 

Na het opruimen is afstylen natuurlijk het leukste deel. Schuiven, verplaatsen, proberen. En dan niet zozeer de meubels (die staan goed, heb ik zelf bedacht en dat verveelt nooit), maar de accessoires. Het is een beetje een kleurloos geheel geworden, sober, zoals de herfst en wintermaanden zijn. En dat is heerlijk rustig. Ook in mijn hoofd word ik er zo lekker rustig van. Al moet ik zeggen dat er ook een sterke drang is ontstaan om wat nieuwe woonitems aan te schaffen….

 

En dus richt ik me voorlopig op de winkel, waar in de voorbije zomermaanden ook al aardig is opgeruimd! Showroombanken zijn verkocht, zomerse accessoires ook en dan is het een beetje kaal. Maar dat duurt niet lang, want de nieuwe collecties stromen binnen. We hebben dit najaar de VT wonen accessoires ingekocht. Lekker stoer en no-nonsense met mooi linnen, stoer keramiek en houten baklijsten. Èn natuurlijk het bekende servies. Èn een prachtig bestek, dat zwart is. Zwart! En ik houd erg van zwart in huis, dus misschien dat er naast kleding toch ook (weer) in woonaccessoires geïnvesteerd wordt.

 

Deze week komt de najaarscollectie van Urban Nature Culture binnen. En dat blijft mooi. Hoe ze het doen? Hun strategie is vanuit eenvoud mooi: Een mix en match van eerlijke materialen! Dus deze week gaan we UNC in de winkel zetten en maken we er een prachtig sfeerbeeld van, zoals we het thuis ook zouden kunnen doen. Echt. Want alles wat in de winkel staat vind ik mooi en zou zo mee naar mijn ‘nest’ kunnen gaan. En ik weet dat mijn fijne collega’s daar ook zo over denken.

 

Wij adviseren jou graag over de mooiste combinaties. De basis heb je vaak zelf al gelegd, maar met een paar nieuwe items erbij (een paar oude opruimen) heb je weer een nieuw geheel. Waar je heerlijk de herfst mee in kunt. Kaarsje erbij en laat dan die donkere dagen maar beginnen!

 

Over een paar weken komen de nieuwe banken in de showroom en daarvoor hebben we een paar pittige keuzes gemaakt. Het wordt MOOI! In mijn volgende blog geef ik je daar graag een inkijkje in.

 
 
Lisette Folkertsma