Overwinteren in Portugal 2024

 

Natuurlijk, van tevoren hebben we uitgebreid overwogen, zullen we wel, zullen we niet? Maar we zijn gegaan: van de Hollandse herfst zitten we nu midden in het Portugese voorjaar. We kunnen niet anders zeggen dan dat het overwinteren in Portugal ons, na amper 4 weken en met een schoolgaand kind ons uitstekend bevalt!

Met dank aan reisagente Antje van der Wal van The Travel Club vonden we een heerlijk huis, op steenworp afstand van een van de mooiste stranden van Portugal: Praia da Marinha. We lopen er binnen 10 minuutjes naar toe en kunnen dan genieten van de prachtige natuur daar. Dat doen we natuurlijk meerdere keren per week! Want hoewel we in Makkum ook vlakbij een niet te versmaden strand wonen, is Praia da Marinha wel echt een hele bijzondere plek! En naast dat het een mooi strand is, is het ook het start-of eindpunt van een mooie wandeling: The Seven Hanging Valleys Trail.

Voor het zoeken van een huis dat we voor langere termijn konden huren gaven we Antje 1 opdracht mee: Het moest zich binnen maximaal 30 minuten rijden vanaf Silves bevinden, want daar is de Nederlandse basisschool waar onze dochter Renske dagelijks naar toe gaat. En dat is gelukt! Binnen 20 minuten is de Paradijsvogelschool te bereiken en dat is echt goed te doen. Sterker we nog: We vertrekken zelfs nog ietsje later van huis dan we in Makkum doen. Natuurlijk vonden we het spannend om ons kind naar een voor ons onbekende buitenlandse school te brengen. Hoe zou ze het vinden? Wat als ze er niet zou kunnen aarden? Gelukkig hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken. Renske heeft het naar haar zin op school en went snel aan de nieuwe structuur op deze school. Waar ze naast Nederlandse leerkrachten ook 1 Portugese juf heeft en daarvan elke dag een paar woorden Portugees leert. Op de terugweg in de auto is het inmiddels standaard dat ze ons die woorden probeert leren… Niet altijd met succes, maar we doen als best!

Als onze dochter op school zit dan hebben wij tijd om de omgeving te verkennen. In de eerste week hebben we vooral alle supermarkten verkend en dat zijn er nogal veel! Gelukkig weten we inmiddels bij welke supermarkt we wat kunnen vinden… Dus nu ontdekken we dorpjes, stranden, wandelen we langs de schitterende kust en vinden de leukste terrasjes!

De Algarve heeft veel charme, veel pittoreske straatjes, veel street art, veel mooie (en lelijke) restaurantjes. Een plek waar ik als interieurontwerper heel veel inspiratie vind, daar neem ik je de volgende blog graag in mee!

 
Lisette FolkertsmaPortugal